Bořetice SLZ

Již podruhé (poprvé jsem šel sám) jsme se dohodli, že si zaletíme na nově otevřené letiště pro SLZ Bořetice.

Koukal jsem na Web, kde mají umístění a informací poskrovnu, nebo špatně nalezených.

Do akce se sletla squadrona v podání mne , Mara Číča, Petr a Laďa.

Na počátku jsme trochu doladili Číčovi trochu krosnu,ma ji novou a neměl tam speeda, tak aby se netoulal moc pozadu,Petr mu půjčil karabiny a doladili jsme speeda.

Piloti na start v 19,30. První Číča na poprvé , šlo mu to na pohodu, Picschus byl jak z učebnice a za chvilu si to kroužil a užíval nad Výhonem jak namalovanej. Prohlédnul si výstavbu nové rozhledny a co jsem se za ním na podruhé dokodrcal já a po chvíli i Laďa, vyrazili jsme trochu napřed.Petr má přece závodničku :). Jedna ze zajímavých lokalit je Kurdějov, kde je v malém údolíčku namačkána řada domků,kterým vévodí úžasný kostel. O kousek dál je na rozmezí tří stran Kurdějov, velké pavlovice a Hustopeče v terasách schována armádní vyřazená výzbroj, tanky, raketomety, BVP a podobné radosti.Řada je jich schována pod plachtami a není tedy veškeré tajemství odhaleno.

Z nadhledu je odtud již zřetelne vidět rozhledna u Bořetic, kde dnes nebylo bohužel komu mávat (minule jsem tam kroužil kolem plné rozhledny :)) Po chvilce letu a průletu kolem rozhledny jste na dostřel k novému pěknému letišti SLZ Bořetice. Dali jsme si s Číčou průlet, prohnaly krtky a ani me se neotočili, tak po silnici kolem již rolovala hlídka POLICIE, že by na nás?? no vyfotil jsem Číču jak od nich prchá na plný plyn (že by to neměl ještě splaceno ? :))

Na doslech jse měl akorát laďu,který se zatoulal v Borkovanech a směrem k nám se opozdil. Petra jsem ani neviděl a ani na radiu neodpovídal.

Po přelet Bořetic, jsme si to opět šinuli mezi pahorky kolem Kurdějova (fakt hezka vesnička) a nad Křepicemi jsme se zastavili na letišti u modelářů, kteří tam právě dráždili své draky (letadla), fakt některý měli docela velký, kdyby chtěli, možná by při kamikaze nás tím i sundali, tka jsme jim raději zamávali a popolétli na úpatí kopce výhon.

Krásné počasíčko a polétáníčko.

Číča před přistáním trochu podráždil TWR Brno, pač si zakroužil v 300m na hranici CTR (určitě byl mimo, do CTR nelétáme …) a po chvíli jsme dosedli.

Let 1,40

Po přistání jsme volali Petrovi a prý měl problém při stratu s vrtulí a jelikož je nejstarší z naší letky a šel poslední, raději to odložil.. Příště musíme počkat i na nejrychléjší z nás.

Permanent link to this article: http://www.airfly.cz/2009/06/09/boretice-slz/

Napsat komentář